Новий метод переробки пластикових відходів

Новий метод переробки пластикових відходів

23/Ноябрь/2021(Вт) |

Американська компанія Honeywell International розробила комерційно життєздатний метод плавлення низькосортних пластикових відходів

В результаті виходить сировина для палива. Подробиці про технологію поки не афішуються, але продукт, що вийшов, підійде для використання на нафтопереробних заводах.
 
Компанія заради нового проекту об'єднає зусилля зі іспанською компанією Sacyr SA, що спеціалізується на розвитку інфраструктури. Разом вони розраховують побудувати та почати експлуатувати перший завод, який запустив унікальний процес. Щорічно він зможе перетворювати 30 тис. тонн невідсортованого пластикового сміття на сировину для нафтопереробки. Передбачається, що завод розпочне свою роботу у 2023 р.
 
Підприємство вже десятиліття використовує технологію у своєму підрозділі для видалення домішок із вуглеводнів перед тим, як почати переробляти їх у паливо та пластмаси. Це поєднується з автоматизованими системами, що дозволяють перебирати пластикове сміття та видаляти непотрібні матеріали.
 
«Тепер настав момент, коли технологія комплектування та технологія перетворення сміття у сировину можуть поєднуватись, – заявив Таулер Гевін, головний технолог компанії Honeywell. – Ми готові обробляти невідсортовані пластикові відходи та перетворювати їх на високоякісну сировину».