Папір із вбудованим чіпом.

Папір із вбудованим чіпом.

22/Август/2021(Вс) |

Компанія Sappi and ISBC об'єднала цифрову інформацію та паперову упаковку.

В результаті отримано продукт листової подачі, виготовлений на 100% волокнистої основі зі швейцарського матового паперу Sappi. RFID-чіпи компанії ISBC вбудовані в аркуші паперу, не впливаючи на поверхню паперу - він залишається рівним і гладким.
 
Папір Sappi для струменевого широкоформатного друку був обраний за свою білизну, відмінні результати друку, а також за чудові показники опору подряпинам і волозі. Компанії повідомляють, що за друкованими властивостями «інтелектуальний» папір нічим не відрізняється від звичайного і не вимагає роботи з ним спеціального обладнання. Потрібна інформація просто передається на вбудований у папір чіп: для такого кодування компанія ISBC розробила спеціальну машину та навчальні матеріали.
 
Вже зараз можна сказати, що ця технологія має широкі перспективи для використання. Це і документи, що вимагають перевірки справжності, наприклад, дипломи та сертифікати, та безконтактні квитки на різні транспортні засоби, подарункові картки та сертифікати магазинів, різні абонементи, карти-ключі тощо. Навіть звичайним листівкам ця технологія може дати друге дихання шляхом інтеграції чіпа з інтерактивною URL-адресою.
 
Використання такого "чіпованого" паперу в упаковці відкриває широкі можливості для виробників: від чіткого відстеження переміщення товарів до нових дизайнерсько-ігрових рішень щодо привернення уваги покупця.