LEGO представила перший кубик із переробленого пластику

LEGO представила перший кубик із переробленого пластику

10/Июль/2021(Сб) |

Це важливий крок на шляху створення продуктів LEGO, виготовлених з екологічно чистих матеріалів.

Новий прототип є стандартним кубиком LEGO, вперше повністю виготовлений з переробленого матеріалу і відповідає всім найвищим вимогам компанії до якості та безпеки. Основою прототипу послужив ПЕТ-пластик, отриманий із пластикових пляшок.
 
За останні три роки фахівцями в галузі матеріалознавства та інженерами було протестовано понад 250 варіантів матеріалів з ПЕТ та сотні інших складів пластику. Результатом їхньої праці став прототип, що відповідає ряду вимог до якості, безпеки та ігрових характеристик, включаючи надійність зчеплення.
 
Віце-президент з екологічної відповідальності компанії LEGO Group Тім Брукс зазначив: «Найскладніше завдання на нашому шляху до сталого розвитку – це переосмислення та інноваційний підхід до використання нових матеріалів, які будуть такими ж довговічними, міцними та високоякісними, як і існуючі кубики, а також їх можна поєднувати з усіма елементами LEGO, створеними за останні 60 років. За допомогою цього прототипу ми можемо продемонструвати прогрес, якого вдалося досягти».
 
Потрібен час, перш ніж кубики з переробленого матеріалу з'являться у коробках із наборами LEGO. Після розробки та тестування формули ПЕТ команда перейде до стадії пілотного виробництва. Очікується, що наступний етап тестування триватиме щонайменше рік.
 
Тім Брукс зазначає: «Ми знаємо, що дітей хвилює навколишнє середовище, і вони хотіли б, щоб ми робили нашу продукцію більш екологічною. Незважаючи на те, що мине деякий час, перш ніж вони зможуть грати з кубиками з переробленого пластику, ми хочемо, щоб діти знали, що ми працюємо над цим і запрошуємо їх приєднатися до нашої подорожі. Подібно до того, як діти у себе вдома будують, розбирають і перебудовують моделі з кубиків LEGO, ми робимо те саме в нашій лабораторії».
 
Прототип виготовлений з переробленого ПЕТ, отриманого від постачальників у США, створеного за стандартами, схваленими Управлінням санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) та Європейським управлінням з безпеки харчових продуктів (EFSA).
 
Склад матеріалу, на який подано заявку на патент, збільшує довговічність ПЕТ і робить його досить міцним для виготовлення кубиків LEGO. В інноваційному процесі використовується спеціальна технологія компаундування, в процесі якого перероблений ПЕТ вводять додаткові домішки, що надають йому велику міцність.
 
У 2020 році компанія оголосила про поступове видалення одноразового пластику з упаковки наборів. У 2018 р. компанія почала виробляти елементи з біополіетилену (біо-ПЕ), виготовленого з екологічно чистої цукрової тростини.
 
Багато наборів LEGO вже містять елементи з біополіетилену, який ідеально підходить для виготовлення дрібніших і м'яких предметів, таких як дерева, гілки, листя та аксесуари для мініфігурок. Однак, біополіетилен в даний час не підходить для виготовлення більш твердих і міцних елементів, таких як культові кубики LEGO.