Туби з біопластику

Туби з біопластику

04/Ноябрь/2020(Ср) |

Новий тип екоупаковки: «ЛеанГруп» випускає туби з біопластику на основі цукрової тростини

Коли весь світ обговорює необхідність розумного використання пластику, завданням номер один для будь-якого бізнесу стає створення екологічного продукту, а також можливість мінімізувати вплив на навколишнє середовище і перейти на безвідходне виробництво. Щоб відповідати викликам часу, компанія «ЛеанГруп», один із найбільших виробників упаковки в Європі, виводить на ринок нове екологічне рішення – туби з біопластику на основі цукрової тростини.
 
На відміну від традиційного пластику для виробництва I'm green™ поліетилену замість нафтопродуктів використовується відновлювана сировина – цукрова тростина, що дозволяє знизити викиди вуглекислого газу в атмосферу та зменшити залежність від викопних невідновлюваних ресурсів. Цукрова тростина переробляється в етанол, який стає основою для «зеленого» пластику, з якого виготовляється екологічна упаковка.
 
Така технологія була розроблена бразильською нафтохімічною компанією Braskem, і через дистриб'юторів "ЛеанГруп" купує у неї інноваційний матеріал для своїх екструзійних туб. Вони мають такі ж технічні властивості, зовнішній вигляд та універсальність застосування, як і упаковка з традиційного поліетилену – це ті самі легкі та міцні матеріали, які захищають косметику від ультрафіолету та будь-якого іншого впливу зовнішнього середовища. Використана туба з I'm green™ поліетилену при дотриманні необхідних правил утилізації може бути повністю перероблена, як і туба зі звичайного пластику.
 
Застосування біополіетилену – це вже світовий тренд в упаковці, сформований як самими виробниками сировини, так і великими брендами, яким важливо дати вибір своїм покупцям. В останні роки споживчий попит стрімко змінюється, тому що все більше людей віддають перевагу саме екоматеріалам. Щоб використовувати їх на своєму виробництві, ми кілька років шукали оптимальне рішення і тепер випускаємо екструзійні туби із пластику I'm green™ із цукрової тростини. І це один із перших проектів із біополіетиленом на ринку СНД», – зазначили у «ЛеанГруп».
 
До випуску перших тестових партій нової упаковки компанія готувалася близько півтора року: вела переговори з постачальником сировини в Бразилії, налагоджувала зв'язки з дистриб'юторами, перевіряла питання логістики, проводила тестування різних рецептур поліетилену для експертизи в сертифікованій лабораторії США, яка офіційно підтвердила: туби – % поліетилену рослинного походження.
Оскільки властивості пластику із цукрової тростини ідентичні традиційному поліетилену, то для виробництва туб із I'm green™ поліетилену ні в технології, ні в обладнанні «ЛеанГруп» міняти нічого не довелося. Жодних обмежень щодо використання біоупаковки теж немає – вона підходить для будь-якого продукту, хоча зазвичай в екструзійні туби фасується в основному косметика, трохи менше – харчові продукти, фармацевтика та зубні пасти.
 
Але, незважаючи на те, що багато замовників зацікавлені в такому екологічному рішенні, ще не всі готові за нього платити – воно суттєво дорожче за інших. Тому поки що попит на упаковку із «зеленого» пластику є у брендів з Європи – там це вже звичайна практика. У країнах СНД опрацювання проектів із біополіетиленом тільки починається.
 
Для нашого локального ринку характерний особливий стиль в упаковці – багатобарвні складні дизайни з додатковим декором. Все це з урахуванням вартості біополіетилену істотно подорожчає вартість туби, тому ми пропонуємо клієнтам компроміс: використовувати біополіетилен і спростити дизайн, оскільки зниження обсягу друку, уникнення тиснення та використання кольорових барвників допомагає компенсувати витрати на новий екоматеріал. Більше того, мінімізація декору та друку спрощує подальшу утилізацію використаної упаковки та краще сприймається покупцями. Впевнені, що ця тенденція розвиватиметься сміливими місцевими брендами, які готові ризикнути першими, і компаніями, які прагнуть виходити на нові ринки, де використання екоупаковки вже стає обов'язковою умовою», – пояснили у «ЛеанГруп».
 
Надалі компанія планує розширювати виробництво біотуб із пластику на основі цукрової тростини, а також опрацьовує інші екологічні рішення, щоб задовольнити запити європейських замовників та виробляти в Білорусі нові типи екоупаковки.