Конкурс «Упаковка заради найкращого майбутнього планети»

Конкурс «Упаковка заради найкращого майбутнього планети»

15/Январь/2019(Вт) |

Група Smurfit Kappa - провідний виробник пакувальних рішень, звернулася до світової інноваційної спільноти із закликом зробити свій внесок у розробку екологічно сприятливого пакування майбутнього.

Компанія запустила конкурс "Упаковка заради кращого майбутнього планети" для вирішення однієї з найважливіших проблем пакувальної індустрії - зменшення кількості щоденних відходів, непридатних для повторного використання.
 
Про це пише партнер виставок INPRODMASH & UPAKOVKA – український портал пакувальної галузі – Світ упаковки.
 
За даними звіту Європейської Комісії, майже 40% попиту на пластик у Європі припадає саме на упаковку. Smurfit Kappa пропонує дизайнерам, інженерам, винахідникам та іншим творчо мислячим людям як усередині компанії, так і за її межами розробити інноваційні пакувальні рішення, здатні замінити відходи, що виробляються щорічно, непридатні для повторного використання.
 

У рамках конкурсу необхідно виконати два завдання:
 
1. Запропонувати альтернативу пластиковій стретч-плівці, якою обмотують піддони для забезпечення стійкості при транспортуванні та зберіганні;
 
2. Розробити повністю паперове пакування з термозахисними властивостями для шоколаду, який використовується в електронній торгівлі.
 
«Дизайн упаковки відіграє важливу роль у зменшенні кількості відходів, що створюються у повсякденному житті, та у побудові екологічно стійкого майбутнього, - зазначив віце-президент Групи Smurfit Kappa з інновацій та розвитку Арко Беркенбош, коментуючи ідею проведення конкурсу. - Наш конкурс «Упаковка заради кращого майбутнього планети» прагне надихнути світову спільноту дизайнерів на вирішення конкретних проблем у галузі створення екологічної упаковки. Ми з нетерпінням чекаємо на можливість розглянути заявки та обрати перших переможців».
 
Конкурс «Упаковка заради кращого майбутнього планети», який буде вперше проведений у 2019 р., є ключовою частиною ініціативи Smurfit Kappa «Упаковка заради кращого майбутнього планети» (Smurfit Kappa Better Planet Packaging), запущеної у вересні 2018 р. Ініціатива є основою стратегії Smurfit Kappa і спрямована на здійснення відкриттів, які б дозволили переосмислити процес виробництва упаковки та наблизити до досягнення цілей сталого розвитку.
 
Винахідники з різних країн світу, які бажають взяти участь у конкурсі, можуть представити своє вирішення одного або обох завдань до 29 березня 2019 року. event у травні 2019 р.