Створення «Першого в Європі» заводу з переробки полістиролу

Створення «Першого в Європі» заводу з переробки полістиролу

20/Декабрь/2021(Пн) |

INEOS Styrolution підтвердила, що інвестуватиме в хімічну переробку полістиролу як частину спільного підприємства з Recycling Technologies

Причому, як повідомляється, перший завод такого типу в Європі буде введений в експлуатацію у другій половині 2022 року.
 
Пілотна установка, яка буде розташована в Свіндоні, Великобританія, буде заснована на технології реакторів із псевдозрідженим шаром Recycling Technologies, яка, як стверджує компанія, забезпечує «відмінну» масштабованість. Це слідує за планами, оголошеними на початку цього року INEOS Styrolution щодо будівництва заводу з переробки полістиролу у Вінглесі, Франція.
 
За словами компаній, технологія деполімеризації буде використовуватися для перетворення відходів полістиролу у основний будівельний блок — стирол. Потім стирол, очевидно, може бути використаний для виробництва нового полістиролу з ідентичними властивостями первинного матеріалу.
 
Компанії додають, що цей процес переробки мономерів – завдяки унікальним властивостям полістиролу – усуває необхідність переробки полістиролу. За словами компаній, процес деполімеризації також має менші викиди парникових газів у порівнянні з виробництвом первинного полістиролу з нафти.
 
Доктор Олександр Глюк, президент INEOS Styrolution для регіону EMEA, коментує: «З Recycling Technologies ми знайшли партнера, який не тільки пропонує дуже привабливу технологію, але також поділяє наше власне бачення уникнути потрапляння полістиролу на звалища. або спалення».
 
Адріан Гріффітс, генеральний директор і засновник Recycling Technologies Ltd., додає: «Ми вітаємо рішення INEOS Styrolution і раді бути важливим елементом команди з будівництва першого в Європі заводу з хімічної переробки полістиролу.
 
«Використання нашої інженерної технології з псевдозрідженим шаром та досвіду для переробки полістиролу є критичним кроком до створення кругового полістиролу».
 
Джерело: Packaging Europe