Ikea пластикова упаковка

Ikea до 2028 р. відмовиться від усієї пластикової упаковки

06/Декабрь/2021(Пн) |

Шведська компанія Ikea повністю відмовиться від використання пластикової споживчої упаковки до 2028 року.

Ikea поставила собі за мету – до 2030 р. стати сприятливою для клімату компанією, заснованою на принципах економіки замкнутого циклу. В даний час пластик складає лише близько 10% упаковки компанії, Ikea працює над тим, щоб повністю відмовитися від нього.
 
Поетапну відмову буде здійснено найближчими роками. До 2025 року всі нові продукти Ikea будуть упаковані без пластику, а ще через три роки всі існуючі продукти також будуть в упаковці без пластику. Компанія робить виняток для пакування деяких харчових продуктів, де пластик необхідний для підтримки їхньої якості та безпеки.
 
При виробництві більшої частини нової упаковки використовуватиметься папір, хоча компанія також вивчає й інші матеріали. «Папір – дуже хороший матеріал для використання, тому що він надходить з відновлюваних джерел, і має досить сильні можливості замкнутого циклу», – каже Майя К'єльберг, керівник відділу розробки упаковки в Ikea.
 
Щорічно меблева мережа витрачає понад €1 млрд на придбання приблизно 920 тис. т пакувального матеріалу, більшу частину якого вже виготовлено з паперу. Полістирол (пінополістирол), що використовується в плоскій картонній меблевій упаковці, вже кілька років замінюється картонними трубками та іншими паперовими матеріалами. В даний час пластик складає 10% всього пакувального матеріалу.
 
«Усунення пластикової упаковки, безперечно, стане складним завданням у найближчі роки. Завдяки цьому руху ми сподіваємось стимулювати інновації в упаковці та надати позитивний вплив на всю галузь», – робить висновок Майя К'єльберг.