Добавки IrgaCycle™ для механічного рециклінгу полімерів

Добавки IrgaCycle™ для механічного рециклінгу полімерів

27/Сентябрь/2021(Пн) |

Концерн BASF запускає лінійку добавок IrgaCycle™, покликану задовольнити зростаючі потреби ринку у сфері переробки полімерів

Індустрія виробництва полімерів шукає способи збільшення частки вторинного полімерного матеріалу у всіх основних сферах застосування для досягнення цілей сталого розвитку. При цьому галузь стикається зі зростаючим занепокоєнням споживачів проблемою забруднення навколишнього середовища, а також з суворішими нормативними вимогами щодо скорочення пластикових відходів. Отже, основним завданням є запобігання зниженню якості полімерів у ході термічного та механічного впливу в процесі рециклінгу. Перероблений пластик часто містить домішки та забруднення, які прискорюють деградацію полімерів, що змінює властивості матеріалу. Виробники вторинного грануляту та переробники полімерів стикаються з проблемами якості та продуктивності при переробці вторинного полімерного матеріалу. Завдяки правильно підібраним добавкам цю проблему можна вирішити.
 
«Очікується, що до 2030 року виробництво пластмас за допомогою механічного рециклінгу збільшиться практично втричі завдяки вдосконаленим технологіям та нормативним вимогам. Це відповідає 10-відсотковому річному зростанню, – коментує д-р Томас Клостер, президент дивізіону «Функціональні матеріали» концерну BASF. – З лінійкою IrgaCycle™ ми крок за кроком розширюємо наш продуктовий портфель спеціальними рішеннями для рециклінгу, щоб досягти цілей економіки замкнутого циклу у сфері поводження з пластиком».
 
Нова лінійка добавок IrgaCycle™ включає рішення, які здатні збільшити відсоток вторинної сировини в таких галузях застосування, як упаковка, автомобільна промисловість і будівництво. Добавки допомагають вирішити проблеми, пов'язані з якістю вторинних полімерів, серед яких можна назвати обмежену перероблюваність, швидке зниження термостійкості та недостатню УФ стабільність. Лінійка продуктів IrgaCycle™ вже включає кілька рецептур, а в майбутньому їх стане ще більше.
IrgaCycle PS 030 G підвищує довготривалу термостабільність жорстких матеріалів, в основному призначена для переробленого HDPE, поліолефінів та змішаних полімерів.
 
IrgaCycle PS 031 G забезпечує стабільність переробки та довготривалу термостійкість перероблених LDPE та LLDPE, що використовуються у плівках та гнучких упаковках.
 
IrgaCycle PS 032 G забезпечує стабільність переробки та довготривалу термостійкість для переробленого PP та сумішей поліолефінів, що містять домішки.
 
IrgaCycle UV 033 DD забезпечує стійкість до УФ впливів, а також підвищену термічну та процесингову стабільність сумішей HDPE та PP для їх повторного використання на відкритому повітрі.
IrgaCycle XT 034 DD підвищує якість, забезпечує тривалу термостійкість і допомагає нейтралізувати домішки, що вже містяться в полімері, що переробляється, а також покращує механічні властивості поліолефінових рециклатів.
 
Особлива перевага цих добавок полягає в тому, що вони випускаються у зручній для використання формі та можуть легко застосовуватись на різних етапах рециклінгу. Гранульована форма продукту забезпечує безпечне та просте дозування під час переробки.
 
«Ми розробили ці рішення на основі нашого досвіду в індустрії пластмас, поєднуючи високу якість наших антиоксидантів і систем світлостабілізаторів, – коментує д-р Фолькер Бах, глобальний лідер з інновацій у підрозділі добавок для полімерів. – Завдяки нашій глобальній структурі ми можемо взаємодіяти з усіма учасниками ланцюжка переробки полімерів як з власниками брендів, так і з переробниками у всіх регіонах».
 
Асортимент добавок IrgaCycle входить до продуктового портфеля бренду VALERAS. Рішення VALERAS не тільки забезпечують багаторазове використання пластмас завдяки лінійці IrgaCycle, але й сприяють стійкому використанню продуктів із пластику, підвищуючи їхню довговічність, скорочуючи кількість відходів та викидів, оптимізуючи використання енергії та допомагаючи зберігати біорізноманіття.