Нова технологія переробки пластикових відходів від ENGEL

Нова технологія переробки пластикових відходів від ENGEL

23/Июнь/2021(Ср) |

Завдяки новому процесу ENGEL дозволяє переробляти пластмасові відходи у вигляді пластівців безпосередньо після подрібнення для лиття під тиском.

Оскільки виключається повна стадія процесу - гранулювання, нововведення значно підвищує рентабельність переробки пластмас. На своєму інтерактивному електронному симпозіумі 2021 року з 22 по 24 червня ENGEL вперше представляє аудиторії новий двоетапний процес переробки та демонструє його величезний потенціал. Новий процес також дає переваги при виробництві дуже великих та товстостінних компонентів з великою вагою виливки.
 
Ключем до скорочення процесу переробки є поділ стадій пластифікації та впорскування на два незалежні етапи процесу, які дуже добре узгоджені один з одним. На першому етапі сировину, наприклад, пластикові пластівці, отримані з відходів упаковки, розплавляють звичайним шнеком, що пластифікує. На другій стадії процесу розплав подається на другий шнек для упорскування в порожнину. Двоетапний процес дозволяє інтегрувати фільтр розплаву та блок дегазації на стороні блоку упорскування ливарної машини, так що виходять продукти незмінно високої якості навіть із забруднених пластикових пластівців. Завдяки цьому нововведенню компанія ENGEL робить ще один внесок у створення економіки замкнутого циклу для пластмас. Гранулювання переробленого матеріалу є енергоємним процесом, який також вимагає додаткових витрат на логістику. Якщо цей крок можна виключити, викиди CO2 зменшуються та витрати на переробку також значно знижуються.
 
Підвищена ефективність навіть для великих вузлів
 
В якості альтернативи шнеку для впорскування шнек, що пластифікує, використовується для створення розплаву, можна комбінувати з поршневим агрегатом. Цей варіант двоступінчастого процесу дуже ефективний для обробки великих доз масою до 160 кг при порівняно низькому тиску впорскування. Двоетапний процес дозволяє отримати більш компактну конструкцію системи та знизити питому вартість, ніж при звичайному одностадійному процесі пластифікації та впорскування. ENGEL розробив нову конструкцію поршня, щоб усунути типові недоліки поршневих вузлів упорскування при зміні матеріалів. Реологічно оптимізований наконечник поршня підтримує рівномірне промивання навколо поршня, забезпечуючи швидку зміну матеріалу та кольору. Типові сфери застосування - контейнери, піддони або навіть великогабаритна арматура. Починаючи з дози від 20 кг, ефективність обробки значно підвищується завдяки поділу процесів пластифікації та упорскування.