Харчові контейнери з морських водоростей

Харчові контейнери з морських водоростей

04/Февраль/2021(Чт) |

На 100% екологічні та безпечні контейнери Notpla для їжі навинос

Британська онлайн-доставка їжі Just Eat та компанія з виробництва екологічно чистих упаковок Notpla представили на ринку спільну розробку контейнера для їжі навинос. Склад тари на 100% екологічний та безпечний: морські водорості, трава та деревна целюлоза. Такий ланчбокс повністю розкладається у ґрунті всього за 4 тижні.
 
У компанії Just Eat більше 28 млн. клієнтів по всьому світу, які замовляють їжу в пластикових контейнерах - що дуже турбувало засновників. «Понад півмільярда пластикових коробок використовується в індустрії навинос щороку, і ми знаємо, що зрештою вони виявляться на звалищі», – зазначив Ендрю Кенні, керуючий директор Just Eat UK.
 
Раніше британські вчені-токсикологи ділилися невтішною статистикою: «В організмі 86% британських підлітків містяться небезпечні компоненти пластику – стійка концентрація бісфенолу А (БФА). Ця сполука може негативно впливати на мозок, репродуктивну та ендокринну системи».
 
Пробна партія екологічних контейнерів була випущена тиражем 3,6 тис. і знайшла позитивний відгук у клієнтів. Сьогодні таке пакування пропонується вже у п'яти лондонських ресторанах.