Полімерна промисловість під час пандемії коронавірусу

Полімерна промисловість під час пандемії коронавірусу

06/Март/2021(Сб) |

Високі ціни та нерегулярні постачання полімерів збережуться або навіть можуть погіршитися та поставити під загрозу доставку продуктів харчування

За інформацією німецької галузевої асоціації Flexible Packaging Europe, очікується, що найближчими місяцями високі ціни та нерегулярні постачання полімерів збережуться або навіть можуть погіршитися та поставити під загрозу доставку продуктів харчування та інших життєво важливих продуктів.
 
Виконавчий директор асоціації Гвідо Ауфдемкамп зазначив: «Полімерна промисловість не повинна брати в заручники кінцевого споживача в ці важкі часи пандемії коронавірусу, коли все населення настільки залежить від безпечних та стабільних постачань продуктів харчування та гігієнічних товарів, а також медичних та фармацевтичних товарів. Ми закликаємо полімерну промисловість максимально співпрацювати зі своїми клієнтами, щоб вирішити цю неприємну ситуацію».
 
У своїй заяві група послалася на високу концентрацію повідомлень про форс-мажорні обставини та повідомлення про техобслуговування провідних виробників полімерів у Європі. Зазначається, що ці дії призвели до раптового та значного дефіциту поряд із невиправданим підвищенням цін у ланцюжку поставок.
 
Асоціація повідомляє, що в Європі майже половина так званих товарів повсякденного попиту, крім напоїв, упакована в гнучку полімерну упаковку, включаючи продукти харчування, корм для свійських тварин, а також предмети особистої та побутової гігієни, а майже дві третини матеріалів, що використовуються для випуску гнучкої упаковки складають пластмаси.
 
Експерти додають, що нестабільне постачання сировини, що триває, у поєднанні з тиском з боку законодавців і споживачів на створення умов щодо «стійкого розвитку» посилює тренди із заміни матеріалів. Попередження були за заявами інших асоціацій переробників про можливість уповільнення роботи та припинення поставок до магазинів готових виробів.
 
Заклики до більшої прозорості
 
Франсуаза Андрес, президент національної французької асоціації полімерної упаковки Elipso (Париж), сказала, що в нинішній ситуації виробники полімерної упаковки ведуть повсякденну боротьбу за забезпечення постачання виробів своїм клієнтам. Вона зазначила, що магазини мають постійно реорганізовувати свої графіки та виробничі процеси відповідно до останньої інформації або навіть відкладати постачання.
 
Французька асоціація закликає своїх постачальників приділяти більше уваги ситуації, а також діям, які вживаються для припинення кризи та відновлення стандартного ланцюжка поставок. Щоб виправдати свої заходи, виробники пластмас посилаються на форс-мажори, викликані зимовими штормами в США, технічні інциденти, пов'язані з оновленням установок, або скорочення виробництва через COVID-19.
 
  Пандемія продовжує впливати на вартість вантажоперевезень
 
Оскільки ціни на полімери продовжують зростати, то зростають пов'язані з ними транспортні витрати. За даними Європейської федерації виробників дерев'яних піддонів та упаковки, подальше підвищення цін на дерев'яні піддони та упаковку неминуче, оскільки компанії по всій Європі та в іншому світі продовжують відчувати на собі наслідки пандемії.
 
Асоціація заявила, що очікує на стійке зростання цін на сировину, включаючи деревину і сталь, а також проблеми з доступністю на деяких ринках, які будуть чинити підвищувальний тиск на ціни протягом кількох місяців.