Зростання імпорту-експорту ПВХ в Україні

Зростання імпорту-експорту ПВХ в Україні

01/Апрель/2021(Чт) |

З початку цього року український імпорт ПВХ зріс на 6%, а експорт збільшився вдвічі.

За два перші місяці року імпортні поставки суспензійного полівінілхлориду (ПВХ-С) в Україну зросли на 6% порівняно з аналогічним показником 2019 року і склали 8,3 тис. тонн, а продаж українського ПВХ на зовнішні ринки збільшився на 102%.
 
У лютому імпортне постачання ПВХ-С на український ринок зросло до 4,2 тис. тонн порівняно з січневими 4,1 тис. тонн, невелике збільшення обсягів імпорту припало на європейських виробників. За січень-лютий поточного року сумарний обсяг імпорту суспензії досягнув рівня 8,3 тис. тонн проти 7,8 тис. тонн у 2019 році. Завдяки високому попиту на полімер із боку зовнішніх ринків український виробник («Карпатнафтохіму») серйозно збільшив обсяги експорту.
 
Ключові постачальники смоли на український ринок – виробники з Європи, за період, що розглядається, їх частка в загальному обсязі імпорту склала близько 75 %. Другими за величиною є виробники із часткою близько 24 %.
 
Високий рівень завантаження потужностей та гарний попит з боку Індії та Туреччини дозволили «Карпатнафтохіму» серйозно наростити обсяги експортного продажу. За січень на зовнішні ринки було відвантажено 26,3 тис. тонн полівінілхлориду, у лютому цей показник становив 16,1 тис. тонн. Загалом за перші два місяці 2020 року було експортовано близько 42,3 тис. тонн ПВХ порівняно з 21 тис. тонн роком раніше.