Полілактид - біорозкладний пластик із цукрової тростини

Полілактид - біорозкладний пластик із цукрової тростини

06/Декабрь/2019(Пт) |

Біорозкладний пластик PLA з підтвердженим низьким вуглецевим слідом незалежними оцінками.

У виданні Journal of Polymers and the Environment опубліковано експертну оцінку життєвого циклу для полілактиду, що виробляється з цукрової тростини на Тайвані.
 
Експерти проаналізували всі екологічні аспекти виробництва PLA, включаючи вуглецевий слід, водний слід та пряме землекористування. Підтверджено величезний потенціал щодо подальшого скорочення екологічного сліду для цього біорозкладного пластику.
 
Полілактід – відносно новий оригінальний біополімер. "Для повного виробничого циклу цього матеріалу потенціал глобального потепління (ПГП) складає всього 500 г CO2 на 1 кг PLA, а значить, його вуглецевий слід майже на 75% менше, ніж у традиційного пластику", - пояснює Франсуа де Бі, старший менеджер з маркетингу Total Corbion PLA.
 
Виробництво PLA можна зробити екологічнішим шляхом оптимізації вирощування цукрової тростини, підвищення ефективності виробництва та переходу на відновлювані джерела енергії при переробці. "Думаю, вже через 10 років показник ПГП для виробничого циклу стане нижчим на 500-900 г CO2 на кг матеріалу".
 
Ще одна важлива складова впливу на екологію – використання свіжої води. За словами Ани Морао, головного наукового фахівця Corbion з питань екології, плантації цукрової тростини, звідки компанія отримує біомасу для виробництва PLA, вимагають мінімуму іригації та розташовані в районах із дефіцитом води від низької до середньої.
 
Компанія GRAS виконала супутникову зйомку плантацій цукрової тростини та зіставила результат із зонами підвищеного вмісту вуглецю та охорони біорізноманіття. Дослідження показало, що джерела сировини компанії Corbion не впливають на зміни ландшафту.
 
Оцінка вартості життєвого циклу (LCA) виконується за стандартною методикою ISO 14040/44.