Carlberg Ukraine – у рейтингу «ТОП-20 еко-програм компаній»

Carlberg Ukraine – у рейтингу «ТОП-20 еко-програм компаній»

10/Июнь/2019(Пн) |

Програма Carlsberg Ukraine "Мета 4НОЛЯ: разом заради майбутнього" увійшла до рейтингу "ТОП-20 еко-програм компаній"* за версією журналу "Влада грошей".

Упорядники рейтингу при відборі враховували не лише обсяги еко-інвестицій, а й важливість цих проектів для захисту здоров'я українців та покращення еко-ситуації у країні.
 
Carlsberg Ukraine, як частина Carlsberg Group, керується стратегією відповідального розвитку «Мета 4НОЛЯ: разом заради майбутнього». Програма була запущена у 2017 році та включає 4 основні цілі: нуль вуглецевого сліду, нуль втрат води, нуль безвідповідального споживання, нуль нещасних випадків. Вона розроблена у партнерстві з провідними світовими експертами. Її цілі ґрунтуються на науковому підході та покликані діяти в рамках цілей ООН зі сталого розвитку.
 
В Україні програма «Мета 4НОЛЯ: разом заради майбутнього» встановлює нові стандарти у сфері сталого розвитку. Щодня компанія працює над тим, щоб зробити виробництва максимально екологічними та зберегти якнайбільше природних ресурсів. Усі три заводи Carlsberg Ukraine – енергоефективні.
 
Компанія використовує альтернативні джерела енергії – пар та біогаз, щоб зменшити споживання електроенергії та природного газу. За результатами 2018 року майже 11% природного газу заміщено біогазом. У Carlsberg Ukraine з особливою уважністю використовують воду, що робить компанію однією з найефективніших для збереження води в Carlsberg Group.
 
Carlsberg Ukraine повторно використовує скляні пляшки, що допомагає зменшити викиди СО2 у навколишнє середовище, заощадити природні ресурси та знизити темпи зростання полігонів для сміття. У 2018 році повторно використано понад 130 млн. скляних пляшок. Це близько 45% від обсягу вторинного продажу пива у скляній тарі.
 
Рік у рік компанія Carlsberg, яка веде свою діяльність на більш ніж 150 ринках у всьому світі, демонструє прогрес у досягненні цілей сталого розвитку, тим самим ілюструючи важливі повідомлення, що бізнес може відігравати вирішальну роль у відповідь на глобальні виклики. Такі виклики, як зміни клімату, обмежений доступ до питної води, бідність тощо. Компанія поставила перед собою дуже амбітні цілі, але тільки вони породжують унікальні екологічні інновації, які зараз так потрібні нашій країні та світу.
 
* Рейтинг «ТОП-20 еко-програм компаній» присвячений кращим екологічним програмам, які впроваджуються в Україні вітчизняними та зарубіжними компаніями. Критерієм відбору до участі у рейтингу були як уже реалізовані, так і заплановані еко-програми – не лише великі за обсягом інвестицій, а й важливі для захисту здоров'я громадян України, покращення екологічної ситуації в країні та посилення її технологічного потенціалу. Рейтинг складено на основі відкритих даних щодо діяльності компаній за 2018 рік.