Європарламент схвалив заборону пластикових упаковок

Європарламент схвалив заборону пластикових упаковок

24/Октябрь/2018(Ср) |

Європарламент, у рамках боротьби із забрудненням світового океану, проголосував за заборону виробів одноразового використання із пластику - одноразового посуду, соломинок для пиття, тонких пластикових пакетів та інших.

Відповідну пропозицію Єврокомісії було прийнято сьогодні у першому читанні переважною більшістю депутатів парламенту у Страсбурзі.
 
Згідно з планами, ціла низка одноразових продуктів, альтернативи для яких вже існують, має бути повністю заборонена в ЄС з 2021 року. Пластикові пляшки передбачається збирати окремо. До кінця 2025 року 90 відсотків одноразових пластикових пляшок повинні підлягати переробці.
 
Міністри охорони навколишнього середовища країн ЄС мають намір ще до кінця поточного року узгодити єдину лінію з цього питання, повідомляє агентство AFP з посиланням на одного з дипломатів у Брюсселі. Після цього планується розпочати переговори між представниками Європарламенту, країн-членів ЄС та Єврокомісії. Остаточно нові приписи будуть ухвалені спільно Європарламентом та країнами ЄС.
 
За даними Європарламенту, частку пластику припадає три чверті всього сміття у світовому океані. У ЄС одноразові вироби із пластику становлять приблизно половину обсягу сміття на пляжах.

Джерело: DW