Dell робитиме упаковку з морського сміття

Dell робитиме упаковку з морського сміття

06/Июль/2018(Пт) |

Dell планує використовувати пластикове сміття з пляжів Гаїті, щоб переробляти його на упаковку для ноутбуків.

Керівництво компанії анонсувало нову програму на World Circular Economy Forum у Фінляндії, пише ПМ. Тепер ноутбук XPS 13 буде йти в комплекті з підставкою, яка на 25% складається з переробленого пластику. На упаковці буде зображення кита, а також посилання на інформацію про ініціативу компанії.
 
За оцінками фахівців Dell, програма (перша в цій галузі) компанії використовуватиме для комерційних цілей близько 8000 кг пластику щорічно. Експерти ООН, до речі, позитивно оцінили ініціативу Dell, проте вони не впевнені, чи це матиме реальне значення для екології. В ООН вважають, що процес переробки буде досить складним та енергоємним. Крім того, знадобиться велика кількість заводів, які перероблятимуть це сміття.
 
У компанії Dell визнають, що ще не знають, наскільки енергоефективним цей процес. Однак вже точно можна говорити про те, що вуглецевий слід буде набагато меншим, ніж при використанні первинного пластику. Вони припускають, що ефективність програми можна буде оцінити у довгостроковій перспективі. У Dell запевняють, що пластмаса, що надходить із пляжів, попередньо ретельно сортується, тому на заводи компанії потрапляє лише якісний матеріал, який не містить токсичних речовин.
 
На Гаїті компанія співпрацює з місцевими жителями, які заробляють на життя шляхом сортування відходів та продажу їх посередникам.