Переробка бляшаної тари в Німеччині

Переробка бляшаної тари в Німеччині

03/Март/2018(Сб) |

Компанія thyssenkrupp Steel Europe повідомила про те, що в Німеччині в 2016 р. було повторно перероблено 91% використаної тари з білої жерсті.

Пакувальна сталь знову показала себе значно краще, ніж інші матеріали для виробництва тари та упаковки. Ця статистика опублікована маркетинговою компанією gvm (Gesellschaft für Verpackungsmarktforschung GmbH) у щорічному звіті Recycling Balance Sheet for Packaging («Баланс рециклінгу для пакування»).
 
«Використана жерстяна тара збирається, сортується, готується і використовується у вигляді якісного брухту для високоякісної вторинної переробки в замкнутому циклі матеріалу, - каже Крістіан Пюршель (Christian Pürschel), керівник відділу комунікацій та розвитку ринку компанії Thyssenkrup в Андерсхерхе. - Той факт, що загальний рівень переробки тут відповідає стовідсотковому використанню матеріалу, не дивний, тому що сталь не горить і завжди може бути повністю перероблена. Це дає значні переваги для довкілля та сприяє збереженню цінних ресурсів».
 
Кожен сталеливарний завод використовує металобрухт для виробництва твердої сталі. В результаті виходить сталь, властивості якої залишаються добрими незалежно від того, скільки разів вона переробляється. "Навпаки, інші матеріали проходять один або кілька циклів переробки, після чого підлягають утилізації", - пояснює Крістіан Пюршель. Завдяки можливості вторинної переробки стали без втрат у процесі виробництва кількість вторинно переробленого матеріалу замінює первинні матеріали та сировину, такі як залізна руда, коксівне вугілля та добавки. З іншого боку, цей процес скорочує викиди умовного вуглекислого газу.
 
Одним із факторів постійно високого ступеня вторинної переробки в Німеччині є відданість компанії thyssenkrupp замкнутому циклу матеріалів. Завдяки заснуванню німецької компанії рециклінгу білої жерсті DWR (Deutsche Gesellschaft für Weißblech recycling mbH) та її значній участі в некомерційній компанії KBS Kreislaufsystem Blechverpackungen Stahl GmbH, thyssenkrupp активно сприяє вторинній переробці виробництва в бляшаній тарі.