Вторинний ПЕТ скорочує викиди СО2 на 79%

Вторинний ПЕТ скорочує викиди СО2 на 79%

18/Август/2017(Пт) |

Дослідження компанії ALPLA показало, що вторинний ПЕТ (rPET) дозволяє скорочувати умовні викиди СО2 набагато більше, ніж раніше.

Випробування з використанням rPET проводили дочірнє підприємство ALPLA, компанія PET Recycling Team. У їхньому ході було встановлено, що умовні викиди на 79% нижчі, ніж при використанні нової сировини.
 
Результати дослідження перевершили попередні оцінки. Вторинний ПЕТ, вироблений компанією PET Recycling Team у Веллерсдорфі (Австрія), мав показники 0,45 кг СО2 на кілограм rPET. З іншого боку, первинний ПЕТ налічує 2,15 кг СО2 на кілограм. Це показує, що умовні викиди СО2 в атмосферу для вторинного ПЕТ на 79% менше.
Умовні викиди розраховувалися відповідно до стандарту ISO 14044, починаючи зі збору та сортування ПЕТ-пляшок, включаючи транспортування на переробний завод, промивання сировини, виробництво та грануляцію.
Основою для аналізу став баланс маси та енергії (споживання електрики та газу) за 2016 р. на заводі у Веллерсдорфі.
 
Директор переробного заводу у Веллерсдорфі Петер Фрешель (Peter Froschel) зазначив: «Економії на один кілограм вторинного ПЕТ достатньо, щоб лампа потужністю 13 Вт безперервно горіла б протягом двадцяти днів».